مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین(تاپیکو) در گفتوگو با ایرنا عنوان کرد: شرکت پتروشیمی آبادان بدلیل شرایط استراتژیک میتواند به شرکت ارزآور برای کشور تبدیل شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی(تاپ نیوز)؛ بابک افقهی در بازدید از پتروشیمی آبادان اظهار کرد: احیای پتروشیمی آبادان یکی از مهمترین اهداف مجموعه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی شستا و شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز تامین تاپیکو است.
وی افزود: حق مردم شریف آبادان است که نگین انگشتری روزهای اوج تولید محصولات پتروشیمی دوباره به چرخه تولید برگردد.
مدیرعامل شرکت تاپیکو به ایرنا گفت: زمینههای رقابتی و مزیتهایی که در مجموعه پتروشیمی آبادان وجود دارد و دسترسیها و موقعیت بسیار خوب و استراتژیکی که این پترو شیمی در شهر آبادان دارد میتواند مجددا به روزهای پر رونق برگردد.
افقهی با بیان اینکه این پتروشیمی همچنان میتواند یکی از مجتمعهای صادراتی و ارزآور کشور شود، افزود: برای رسیدن به روز های اوج نیازمند برنامهریزی، تامین مالی، انسجام درون گروهی بین مدیران کارکنان و کارگران شرکت است.
وی افزود: در تاپیکو مصمم هستیم که با برنامهریزی و طرحریزی فعالسازی واحد پروژه کلر آلکالی، واحد ۷۰۰ و تامین خوراک پایدار این مجتمع و تامین مواد اولیه مورد نیاز پتروشیمی شرکت را به روزهای اوج خودش برگردانیم.
وی بیان کرد: یک تقسیم وظایفی باید اتفاق بیافتد که بخشی از آن در سطح ملی است که ما بهعنوان سهامدار باید دنبال کنیم و بخشی هم در سطح استانی است که باید مجموعه مدیران استان بخصوص استاندار خوزستان که در ستاد تسهیل استان اختیار دارند باید به ما کمک کنند.
افقهی گفت: باید از طریق استمهال تسهیلات بانکی که در اختیار ستاد تسهیل استان است شرایط برای ارزآوری پتروشیمی آبادان را مهیا کرد، در ستاد تسهیل خوزستان این استمهال تسهیلات باید فراهم شود.
وی افزود: استمهال در واقع بدهیهای مربوط به پتروشیمی آبادان است و به این معنی نیست که شرکت تاپیکو بدهی شرکت آبادان را پرداخت نمیکند بلکه از بخش های مختلفی که این بدهیها برای شرکت ایجاد شده درخواست مهلت داریم تا شرکت به روند تولید خود برگردد و به سودآوری برسد.
افقهی گفت: از طریق ایجاد تولید که ایجاد اشتغال پایدار را به همراه دارد این بدهی را پرداخت میکنیم.
عملیات احداث پتروشیمی آبادان در سال ۱۳۴۶ توسط شرکت لاماس آمریکا آغاز شد و سال ۱۳۴۸ رسما به بهرهبرداری رسید.
ظرفیت اولیه تولید سالانه ۲۰ هزار تن پی وی سی، ۱۰ هزار تن دودسیل بنزن و ۲۴ هزار تن سودسوزآور بوده است.
سال ۱۳۵۴ طرح گسترش به منظور افزایش تولید پی وی سی به ۶۰ هزار تن در سال به اجرا در آمد.
مجتمع پتروشیمی آبادان طی سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷در اثر آتش جنگ هشت ساله ایران و عراق ویران شد و پس از پایان جنگ، به همت نیروهای متخصص مجتمع بازسازی شد.
تولید پی وی سی در سال ۱۳۸۴ به حدود ۶۰ هزار تن افزایش یافت و رسیدن به تولید سالانه ۱۱۰ هزار تن پی وی سی هدف طرح توسعه آینده مجتمع است.